perjantai 25. tammikuuta 2013

Loikkaripullat


Loikkarit Oulun taidemuseon seinustalla 199X.


Yksi elämäni Lihapulla-aterioista on tarjolla huomenna: Loikkarit keikalla!

Tapasin nuo Pullat ensimmäisen kerran 16 -vuotiaana tytönhupakkona, kun kokoonpano oli mallia Mr.Dick Treenikämppä sijaitsi silloisen Café Lillemorin kellarissa (nykyään ravintola Tähti) tuhannen mutkaisen ja ahtaan käytäväverkoston uumenissa, kämppä itsessään oli yhtä ahdas, matala, putkia seinillä ja katossa. Tommi pisinpänä seisoi parituntiset treenit aina epäergonomisesti niskat vinossa, kumma että torvestä äänen sai. Kämppä oli täynnä isoja poikia joita en ollut koskaan ennen tavannut. Vähän jänskätti, mutta Janne luontaisen reippaana kaverina ja hyvän kotikasvatuksen saaneena nousi nurkkaan pystytettyjen rumpujen takaa tervehtimään käsipäivää. Nousi sieltä kalsareissa! Pitkissä kalsareissa! Kuviollisissa pitkissä kalsareissa! Tummat salmiakin muotoon asetellut kukkakuviot vaaleansinisellä pohjalla! Janne ja kalsarinsa ovat ainoa kohta mutkaisen käytävän lisäksi joka piirtyi muistikarttaan ensimmäisistä treeneissä   Marraskuussa 1987!

Tuo reipas kalsarimies on muuten hetikohta lähiaikoina avaamassa uutta lounaspaikkaa Fat Rooster Kitchen & Catering osoitteessa Välirinne 10 Oulu. Janne tekkee heettuja!

Mutta miksi nyt tästä kerron niin Lauantaina 26.1. Radisson Blu hotellissa tehdään taas vuosittainen katsaus Oulun pop historiaan, tapahtuma on Oulu Pop History... ! Ja Loikkarit ovat myös lavalla 10 vuoden tauon jälkeen. Voi mahoton että on mukavaa.

Kaupungin pop/rock historiasta ja oululaisista 60-80 -luvuilla perustetuista musiikkiorkestereista.kiinnostuneille on Musaoulu mainio tietopläjäys. 

Huomista odotellessa jokunen taltiointi: Loikkarit Passi ja Hammasharja -ohjelmassa, Levyraadissa, Maikkarilla aamu-TV:ssä, Hecumaniassa.

Heinäpään teurastaja
Tänään kävimme Lapsrakkaan kanssa herkuttelemassa Kauppuri5: n hamppareilla, Heinäpään teurastaja kuulostaa pahalta mutta maistuu hyvältä.

Mukavaa ja makiaa viikonloppua!




9 kommenttia:

  1. Heip, blogissani elosuoja.blogspot.fi on sinulle haaste...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaan haasteeseen ja haastan itse lisää. Olen hyvä haastamaan :)

      Poista
  2. Hyviä olivat loikkaripullat :) Aromit ovat ajan saatossa vain jalostuneet. Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistä Anna. Kyllä maistui :) Hyvin on tenderoitunut ja tarpeeksi riiputettua. Tämä lienee niitä herkkuja kun paranee ikääntyessään!

      Poista
  3. Nam, kuola alkoi valumaan....täytyy käydä jossain välissä tuo heinäpään teurastaja testaamassa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos lounasaikaan tuonne Kauppuriin mielii niin ennen klo 11 oven taakse norkkumaan kärkipaikkoja. Tupa on täynnä avaamisesta lähtien :) Käytän ja suosittelen.

      Poista
  4. Kiva, että "naapuriin" tänne Jääliin saadaan uusi ruokapaikka. En vaan löytänyt sitä vielä netistä, onko se jo virallisesti auki?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Topi, kyllä Fat Rooster on jo auki. Mestari sanoi että ei ole kiireiltä ehtinyt sähköistyä. On auki ma-pe 9-15 ja olikohan niin että lounas on tarjolla 10:30-14. Tervemenoa :)

      Poista
    2. Kiitokset tiedosta, pitää huomenna jo mennä maistelemaan lounasta:-)

      Poista